Annes blogg

Annes blogg

Mår bra nu

TräningPosted by Anne Nyberg Thu, September 26, 2013 09:23:43

Har kommit in i en skön period där jag mår bra, förutom nedre delen av ryggen som blixtrar av smärta ibland. Tränar mer än vanligt just nu bara för att det är så skönt. Körde ett kort pass på gymmet igår. Eller det blev nog 45 minuter. Sprang 3 km och sen körde jag rygg och ben. Benen är så fruktansvärt jobbigt. Körde bara de två vanliga maskinerna, fram- och baksida lår men det räckte. Måste nog köra ben lite oftare. Sen kör jag cirkelträning på jobbet på fredagar och varannan vecka tisdagar klockan 7. De tar helt andra muskler än vad jag får till på gymmet. Fick träningsvärk första gången men sen inget mer, då kör jag ändå tills jag stupar. Undrar varför det är så. Eller det kanske alltid är så för alla?

Blev lite förvånad över att jag klarade av ett pass klockan 7 på morgonen. Det klarade jag aldrig innan lchf. Då dog jag totalt. Fick svinhög pluls och andnöd efter att ha joggat 200 meter. Även som vältränad. Nu kändes passet nästan lite för lätt och kort istället.

En annan grej jag märkt är jag inte får håll längre. Det har jag lidit av hela mitt liv.

Jag känner mig bra mycket starkare om jag tränar lång tid efter att jag ätit. Innan lchf var jag tvungen att träna direkt efter maten annars fick jag håll och orkade ingenting. Nu är det tvärt om, det är mycket jobbigare att träna efter maten.

I måndags när jag körde axlar såg jag ådror på axlarna för första gången, det känns lite skönt.

Det är en tjej på gymmet som jag tror är lite äldre än mig som är superfit. Hon tränar lite som jag, intensivt och svettas mycket. Det ser man inte ofta. De flesta i min ålder är rätt feta och otränade och när de är på gymmet så fjösar de omkring utan att ens bli armsvettiga. Sen tycker de att de har varit jätteduktiga som tränat och belönar sig med en bulle. Det gör inte jag, jag belönar mig med en shake på 2 ägg från mina hönor, lite mjölk från bonden och mixar det till en perfekt proteindrink.

Sjuk

TräningPosted by Anne Nyberg Wed, September 04, 2013 07:51:59
Det här var ju ingen rolig historia. Efter 1,5 år med lchf och inte en enda sjukdag har jag nu åkt på värsta förkylningen. Det släpper inte och jag vill träna. Aptiten är som bortblåst också och jag äter bara minsta möjliga.
På fredag är det cirkelträning igen på jobbet och den hade jag tänkt vara med på men det är nog bara att glömma.
Jag funderar på vad det var som fick mig mottaglig för det här viruset jag drabbats av. De förändringar jag gjort på sistone är att jag äter salami(gris), det ekologiska kokosfettet var slut så jag fick ta det där äckliga i silverpaketet och jag har ätit lchf-bröd. Undrar vad det var? Kanske var det allt tillsammans som bara blev för mycket för min stackars kropp. Brödet ligger i frysen igen, salamin äter jag fortfarande och jag har köpt ekologisk kokosolja som smakar skit som jag inte kan förmå mig att få ner. Smaken slår igenom allt.
Får åka förbi Citygross på vägen hem och köpa den andra utan smak så jag får ordning på det här eländet.
Proppar i mig d-vitamin. Ja, jag kan nog inte göra så mycket mer än att vänta ut helvetet...

Katrin du är för skön!

TräningPosted by Anne Nyberg Thu, November 08, 2012 14:43:21

Hahahahaha!
Vilket rabalder det blev pga Katrin Zytomierskas senaste blogginlägg.
http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=2272998

Buhu! Du är så dum, Katrin! smiley

Långdistans och lchf

TräningPosted by Anne Nyberg Mon, August 27, 2012 14:43:54

http://youtu.be/hB7aGnfLB-8

1 mil

TräningPosted by Anne Nyberg Fri, August 17, 2012 10:24:59
Sprang milspåret igår. Gick ganska bra. Blir sjukt trött i backarna men återhämtar mig på direkten. Konstigt. Kanske ska träna backar eller nåt. Eller bara fortsätta springa och hoppas att det blir bättre. Det kändes i alla fall bättre även fast tiden inte var det. Kanske ska köra lite ben på gymet...

Cykelfredag

TräningPosted by Anne Nyberg Fri, June 15, 2012 08:35:47

Idag blev det cykeln igen och idag kunde jag gå ner till omklädningsrummet utan att benen kändes som gele. Jag kände mig inte heller alls lika trött efteråt.

Gym

TräningPosted by Anne Nyberg Mon, June 11, 2012 12:43:35

Nu har jag kört 2 ggr på gymmet. Det är skönt att ha kommit igång. Första gången blev mest att kolla alla maskiner. Nästa blev mer träning. Började med 3 km på löpbandet och körde sen armar, axlar och rygg. Sprang ett par km till efter det. Fett ont i vaderna har jag nu. Det är lite annan teknik att springa på band. Jag sprang på tårna och det är därför jag har ont i vaderna. Bra iofs men jag måste nog ta med mig löparskorna och springa med hela foten nästa gång.

Cyklade till jobbet i fredags. Det tog 45 minuter från skolan. Skitbra träning för benen och musklerna runt knäna. Ska försöka varva cykling, joggning och styrka nu ett tag. Det är nog bra! Det kommer mest att bli överkropp på gymmet dock med all löpning och cykling.

Träningsvärk??

TräningPosted by Anne Nyberg Fri, June 01, 2012 10:03:16
Hur kan jag få sån jävulusiskt träningsvärk av vårruset??? Jag måste lusa runt när jag "springer" hemma. Skulle behöva en PT som kan jaga på mig tror jag. Ikväll ska jag köra lite intervaller. Hoppas det slutar regna, annars kör jag ändå. Nu jävlar ska jag träna hårt. Får se om kroppen håller!

Next »