Annes blogg

Annes blogg

Lagad dörr

HusPosted by Anne Nyberg Mon, August 26, 2013 08:53:59
Sen jag flyttade in i mitt hus har jag ju renoverat allt.
Det är ju såklart lite småfix kvar här och där men jag känner ingen panik över det. Igår hade jag inget att göra en stund och irriterade mig på dörren i källaren. Överstycket har börjat hänga lite, eller det var nog länge sen det började hänga, för det har inte gått att stänga dörren så länge jag har ägt huset.
Det finns heller inget lås i dörren. Det har varit en väldans massa inbrott på Ekerö den sista tiden, både i bilar och hus så det har gnagt mig lite att det inte går att låsa där nere. Letade upp en låskolv från en av de gamla "husen" som rivits sen jag flyttade in. De hade samma lås i alla dörrar, jättesmidigt, så jag sparade de kolvarna vi fick över när vi rev de andra husen.
Meckade ihop låset och hyvlade av översidan av dörren med tigersågen. Jag hade sågspån överallt!
Sen gick det inte att låsa eftersom dörren hängt sig lite så passade inte låsgrejerna som sticker ut, in i motsatt sidas hål...Skruva loss, hacka, skruva dit.

Nu går det att öppna och stänga utan att det tar i någonstans och det går att låsa! Känner mig nöjd!

Tyvärr stoppar det här säkert inte tjuvarna men jag kanske får tillbaka på försäkringen när jag har låst dörr i alla fall. Inte för att det finns mycket av värde där nere.

Nytt bredband

HusPosted by Anne Nyberg Sat, April 21, 2012 10:54:22
Nu ska jag ner till ICA och hämta lite paket. Mitt 4g-modem har kommit från bbb. Hoppas att det funkar. Har väl inga större förhoppningar men man vet aldrig.
Det har dessutom kommit en del skär från Parma. Efterlängtade!!! Jag har bara ett vettigt skär just nu så det ska bli skönt. En hel del skitiga, toviga hundar nu och då krävs det bra skär.
Sen ska jag åka och köpa en sån där Airport så jag kan stream allt till tv från min iPad, iPhone och MacBook. Då slipper jag resa mig när jag behöver pausa en film!!! Fatta vad skönt! smiley Jag slipper också flytta på datorn till tv'n, och det bästa av allt är att den var ju pissbillig! 800:-!!!
Jag har bytt bank nu också. DET känns skönt, det kommer bli minst 1500:- billigare i månaden.

Tvättmaskinen på plats

HusPosted by Anne Nyberg Fri, September 09, 2011 10:37:06


Elektrikern

HusPosted by Anne Nyberg Mon, September 05, 2011 12:43:06

Drog trådarna själv men fick hjälp att koppla in i proppskåpet. Det hade jag inte vågat mig på själv. Har köpt nexa-sändare och mottagare nu så jag kan få ljus därinne. Och färg så jag kan måla väggen. När det är gjort är det bara att lyfta upp tvättmaskinen och torktumlaren!!!

Rörmokarn

HusPosted by Anne Nyberg Fri, September 02, 2011 10:43:15

Jag fixade rörmokeriet själv. Det var plättlätt!!! Och jag var noga med att tvätta händerna ordentligt!

Snart ska jag dra elen och måla lite och mjukfoga. Sen är det klart!!!

Ikea

HusPosted by Anne Nyberg Thu, August 25, 2011 13:10:38
Hihi! Jag har varit på IKEA på lunchen! Men jag glömde min fina Kattis som jag skulle äta lunch med för jag är dum i huvet. Allt blev liksom fel idag och jag är dum i huvet. Men jag har fina handdukar och ett förkläde och fina dynor till stolarna i köket! Idag ska jag klippa 2 hundar också...Sen ska jag nog ner i källaren och försöka lista ut vad jag behöver för rör.

Vatten

HusPosted by Anne Nyberg Wed, August 24, 2011 13:59:50

Jag har vatten i badrummet!!! Men ingen avlopp än. Vid ett svagt ögonblick ringde jag en rörmokare, men jag har redan ångrat mig. Vaffan, hur svårt kan det vara? Jag åker och tjackar rör nån lunch och sätter ihop skiten! Tror att det är ganska så lätt den här gången. De kommer liksom ner ganska bra. Det blir inte så mycket konstiga böjar tror jag. Jag har ju konto nu på Dahl också så då blir det inte så jävla dyrt.

Nu vill jag hem!!!

HusPosted by Anne Nyberg Mon, August 15, 2011 14:19:08
Jag tror att jag äntligen har alla grejer jag behöver till badrummet så jag kan skruva ihop vattenkopplingarna i själva badrummet. Sen väntar jag på grejer till källaren där det ska kopplas in i skåpet. Och sen är det nog avloppens tur. Då jävlar ska jag ta på mig hårdhandskarna!!!
Ja, och sen är det upp med tvättmaskin och torktumlare, och taklister. Fast de ska jag nog skita i, bara för ATT!!

Next »