Annes blogg

Annes blogg

Amstaff till salu

HundarPosted by Anne Nyberg Tue, November 13, 2012 09:24:40

Jag satt och tittade lite på blockets hundar och blir lite förbannad när jag ser den ena Amstaffen efter den andra till salu. Väldigt billigt och alla har samma anledning. "Ändrade familjeförhållanden". Man skaffar inte hund om man inte kan ta hand om den om man får ändrade familjeförhållanden. Det är som att skaffa barn och sen sälja dem för man fick ett bra jobb någonstans med lång restid. Eller för att man skiljer sig eller vad det nu innebär, "ändrade familjeförhållanden". De flesta hundarna är inte ens ett år än, då har man fan inte tänkt efter ordentligt innan man köper valpen. Att det dessutom oftast rör Amstaff gör inte saken bättre. De här hundarna kan inte alla hantera. Visserligen gäller det alla hundar men kan man inte hantera hund så blir en Amstaff livsfarlig för sin omgivning, det blir inte en York eller chihuahua.

Snälla sluta avla fram fler, marknaden är mättad!
Ni som har hundar och vill bli av med dem, lös er jävla familjesituation och ta hand om hunden ni har istället för att sälja den!
Ni som föder upp, se till att de som köper verkligen förstår vad det innebär att skaffa hund!
Allergi eller allvarlig sjukdom är det enda legitima anledningen till att sälja en hund i min mening.

Min unges polare köpte en Amstafftik för ett år sen. Han var då 20 år, hade inget jobb och ingen bostad, han röker dessutom hasch, vilket iofs en uppfödare kanske inte kan se.
För ca 4 månader sen bet den min hund. Hon attakerade i fullt raseri och min hund blev söndertuggad. Han låg på rygg och skrek och hon bara fortsatte. SÅ funkar en Amstaff som hamnar i fel händer.
Min hund är fullständigt normal och går i ihop med alla andra hundar. Jag släpper honom överallt och han får träffa mina kundhundar som har problem. Han är lite av en "Daddy" så beteendet kan absolut inte skyllas på min hund, han agerade helt rätt.

Vovve.net

HundarPosted by Anne Nyberg Sat, May 12, 2012 09:14:49
Sajten för fjortisar som måste hävda sig. Herregud, det var det värsta jag har varit med om. Det blev en riktig packattack!! Hej då vovve.net. Aldrig mer.

Westie

HundarPosted by Anne Nyberg Thu, April 19, 2012 11:45:51
Jag försöker att säga nej till nya kunder med Westie, för tyvärr är de flesta sjuka. De har variga eksem, de är överviktigta, och sjukt stressade. Jag vet inte riktigt varför det här så här. Jag vet att eksemen och övervikten beror på kosten. Jag vet att eksemen även beror på avel. Jag vet att stressen beror på daltande och felhantering. Det spelar ingen roll vad jag säger så kan inte ägare sluta ge köttbullar eller sluta dalta. EN har faktiskt bytt diet och blivit av med eksemen!!! De gav ostmackor till frukost och efter inrådan från mig men framförallt veterinär i Hässelby har de slutat med det. Hunden blev frisk!

Det är så jobbigt att se det här för mig. De verkligen lider och det gör mig både arg och ledsen när ägare inte förstår att det de gör skadar hunden. De tror att det gagnar hunden antar jag...

Nu till det bästa!
Den absolut trevligaste, lugnaste och mest harmoniska hunden jag har är en Westie!!! Den har dessutom inga eksem!

Ägaren har aspberger och alltså ingen empati!! Säger ganska mycket om hur man ska vara som hundägare tycker jag. SLUTA dalta, tycka synd om, dividera med och förmänskliga din hund!!! DÅ mår den bra!

Allt verkar ok

HundarPosted by Anne Nyberg Fri, April 06, 2012 09:58:10
Jag möter många hundmänniskor och det är väldigt få som ens reagerar när deras hund beter sig olämpligt. Varför tillrättarvisar man inte en hund som skäller på katter eller annat? Varför tilltättavisar man inte en hund som gnäller? Det kryper i hela kroppen på mig! När jag säger till hunden kommer ägaren med förklaringar till varför hunden gör si eller så. Det spelar ingen roll varför! Hunden mår dåligt när den håller på sådär. Den har ångest för att ingen har talat om för den att det är lugnt, jag har kollen, du kan slappna av.

Hundar är ju så roliga!

HundarPosted by Anne Nyberg Wed, March 28, 2012 14:16:26

http://www.youtube.com/watch?v=Hb92wQpPG-s

http://www.youtube.com/watch?v=89kKUeT2sxk

Jag skrattar så jag får tårar i ögonen varje gång!!

Ledig

HundarPosted by Anne Nyberg Wed, March 28, 2012 12:52:40
Skönt att vara ledig en vecka från hundklippning. Det blir lite mycket vissa tider på året.
Jag ska försöka få lite ordning i trädgården den här veckan. Sopade uppfarten igår, men den är ju så stor så det är inte helt klart. Sen har jag ju 2 träd att ta hand om och hugga upp ved och elda ris. Det är ett hästjobb men roligt. Bra träning också och roligare än att gå på gym.
I år måste jag olja min veranda också. Och rusta upp den lite. Måste nog byta lite plankor och staga upp med lite nya bjälkar. De börjar bli lite ruttna en del. Inget svår jobb i alla fall. Man behöver ju bara sätta upp nya brevid de gamla och skruva fast plankorna i dem istället. De gamla kan ju sitta kvar. Det skadar inte. Vore fint att få lite belysning på räcket igen men det vet jag inte om jag orkar.
Ska nog ta och kapa häcken vid uppfarten vid fotknölarna också. Den lär ju växa upp rätt fort igen men det vore skönt att få ner den lite, den är ju helt enorm. Det kanske jag gör ikväll!

Hundar som biter

HundarPosted by Anne Nyberg Thu, August 04, 2011 12:53:46

Jaha, då var den diskussionen igång igen då. Ingen hund ska bita någon människa vid nåt tillfälle. Det är ALDRIG ok att en hund biter en människa. Att den biter en annan hund är svårare. Det kan bero på många saker. Oftast är det nog stora hundar som biter ihjäl små hundar men oftast är felet den lilla hundens matte eller husse. Det är aldrig hundens fel att den biter.

Om en hund bits MÅSTE någonting hända! Antingen får matte/husse gå en kurs och lära sig hur hundar fungerar och vad som får dem att må bra, eller så får man omplacera till någon som kan hundar, eller så får man ta bort hunden. Det kan inte finnas nåt annat alternativ. Ingen människa ska behöva vara rädd att dö i en hundattack!!!!

Jag ser ofta folk som inte fattar hur hundar funkar. Tyvärr gäller det flertalet av de hundägare som finns idag och de blir bara fler och fler. Jättemånga hundar mår dåligt av att dess ägare inte vet hur man behandlar hundar. Det daltas och divideras och rationalliseras tills hunden är helt förvirrad och rädd för allt! Då kommer problemen som ett brev på posten. Sakta men säkert blir det värre och värre. Det börjar kanske med att den skäller på andra hundar, sen börjar den morra på barnen, sen kanske den "nafsar"(biter) barnen, den börjar morra när man kommer nära den på hundens favoritställe osv. Snart har man en fullkomligt livsfarlig hund som mår psykiskt jättedåligt!

Diskussion

HundarPosted by Anne Nyberg Tue, July 26, 2011 12:47:16

Om din hund är rädd för något, säg att gå ner för en trappa.

Jag ser otaliga hundägare som pratar och plockar upp hunden när de ska ner för min trappa. Det gör hunden räddare och räddare för varje gång.

En hund kan inte resonera. Den är kanske rädd för något och det kanske beror på något, att den blivit skrämd eller så någon gång. Det är helt irrelevant vad som har hänt, det viktiga är att göra rätt fr o m nu. Om man gör rätt kommer rädslan att gå över men då får man inte tycka synd om hunden pga vad som har hänt. Då kan man inte hjälpa den! När man tycker synd om en hund ömkar man den och då blir den ännu räddare.

Prata inte med hunden! Ta på koppel, gå ner i trappan ett par steg och dra lagom mycket tills hunden släpper efter, då släpper du också efter. Det är belöningen, inte prata eller ge godis. Gör samma sak igen, om du gör det med rätt tryck och rätt timing brukar det inte ta mer än 2 ggr innan hunden förstår vad du vill och villigt går ner för trappan. Ge inte upp, det kommer att fungera, jag lovar. Det är inte Mount Everest ni ska besegra, bara en vanlig trappa.

Om hunden får panik, håll bara kvar med samma tryck och vänta tills paniken går över. Det gör den! En hund kan inte ha panik hur länge som helst. Att ömka eller prata med hunden i paniken är det värsta du kan göra, det spär bara på paniken. Vänta lugnt i stället tills hunden slutar. Då känner den trygghet i dig och att du inte får panik och den ser dig som en ledare. Hundar behöver ledare för att känna sig trygga.

För att skapa den tryggheten måste du som hundägare lägga dina egna känslor åt sidan och visa ett lugn och en bestämdhet. Om du tycker synd om hunden pga vad den varit med om tidigare i sitt liv så spär du bara på beteendet och hjälper inte hunden, utan förvärrar problemet!

Next »