Annes blogg

Annes blogg

Nu ska vi se

BarnenPosted by Anne Nyberg Tue, September 24, 2013 09:34:02

Skickade nedanstående mail till skolmatsansvarige i Ekerö kommun:

Hej!


Det här gäller maten i skola och förskola i Ekerö kommun.
Vänligen läs länkarna.


http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/523c0b27ce12c45163000d7f-sockerstinn-mat-pa-dagis?discussions-1

http://www.kostdoktorn.se/inne-i-margarinfabriken-del-2

http://coltingblogg.com/2013/02/06/margarin-bevisat-farligt-for-hjartat/

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=margarin_och_flerom%C3%A4ttade_fetter_orsakar

http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article10776641.ab

http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php

http://www.rikareliv.info/Hur%20tillverkas%20margarin.htm

Förklara sen för mig varför mina barn serveras Lätta i Träkvista skola. Helst en förklaring tydligare än att det är billigt eller att någon annan instans har sagt att det ska serveras. Ni kan och får välja till exempel Bregott som är nyttigt för barn.
Om ni inte tänker byta ut Lätta mot Smör eller Bregott, får jag då skicka med mina barn det? Jag vill verkligen inte att de äter nåt som är giftigt.


Vänligen
Anne Nyberg

Händelserik dag

BarnenPosted by Anne Nyberg Tue, August 20, 2013 07:03:03
Idag ska det hända mycket.
Först jobba till 11. Sen ska farsan hänga med och titta på en sommarstuga på Ringsö. En stuga som säljs på exekutiv auktion av kfm. Spännande.
Sen kommer barnen hem någon gång mitt på dagen.
Ikväll är första ridpasset för terminen. Hoppas att jag slipper Alpin. Börjar bli lite trött på att få skavsår i muttan.

Malaga

BarnenPosted by Anne Nyberg Tue, August 13, 2013 12:43:29
Nu är mina barn på väg till Malaga med sin pappa...

Rida rida rida

BarnenPosted by Anne Nyberg Thu, August 08, 2013 13:38:54
En kund till mig frågade om jag inte har nåt litet barn som vill rida. Joooo! I allra högsta grad!
Sagt och gjort, vi tog med oss grannen och hennes dotter och åkte till kundens gård som ligger relativt nära. Där hittar vi två bedårande små shettiskillar i 18-årsåldern. Mr Big och Isak.
Supersnälla killar på alla sätt. Vi har varit där 2 gånger nu och tjejerna är i extas varje gång. Igår gick vi bort till Myraskogen med dem. Den kan jag ju utan och innan efter att ha ridit där i princip varje dag i 5 år med Rosa. Skickade ner dem för "galoppstigen". Sa till dem att skritta bort en bit och sen galoppera tillbaka så väntar vi här.
Hahahahaha! Det pirrade i hela kroppen när jag hör tjejernas fnitter och dundrande små hovar när de galopper emot oss. När de sen dyker upp bakom granar och tallar med leenden över hela deras ansikten i full kareta på de små killarna, ja då kände jag total lycka! Minns min egen uppväxt fast då hade jag inte mamma med mig, då var det bara jag och Anna, eller jag och någon annan kompis som rejsade runt i Jungfrusundsskogen. Det var den bästa tiden i mitt liv och vad mycket jag lärde mig om hästar och ridning. Det finns inget nyttigare eller roligare än att flängrida på små ponnysar i skogen. Är så glad att jag kan ge det till min dotter! Önskar dock att hästarna stod lite bättre till så de kunde rida själva.

Söndag

BarnenPosted by Anne Nyberg Sun, May 13, 2012 08:41:01
Idag är det full rulle! Vaknade tidigt, upp och hoppa. Barnen är också morgonpigga. Axel spelar Terreria på datorn, han är som besatt. Varför blir pojkar så? 2 av 2, det kan inte vara en skump. Jag tvingar bort honom ibland och hoppas att han inte fastnar lika hårt som Gabbe. Agnes har gymnastikuppvisning idag, i åkeshovshallen. Sen ska vi bara mysa!

Dåligt samvete

BarnenPosted by Anne Nyberg Wed, March 21, 2012 08:24:39
Varför har jag ständigt dåligt samvete över mina barn? Jag tycker att jag är dålig på att göra läxor med dem, att jag inte sjunger tillräckligt ofta, att jag inte läser för dem tillräckligt ofta, att jag inte lyssnar tillräckligt bra på dem...osv osv...
Det kanske beror på att man som mamma faktiskt ska vara hemma och ta hand om sina barn. Att man inte ska ha delad vårdnad och jobba heltid. Jag tror det för det var ett par år i mitt liv som jag jobbade hemma med eget företag och hade tid att ta hand om barnen på ett annat sätt. Jag kunde gå med dem till skolan, möta dem på vägen hem och sånt. Då hade jag inte lika mycket dåligt samvete i alla fall.

Mystorsdag

BarnenPosted by Anne Nyberg Thu, February 02, 2012 13:52:23
Idag blir det bara mys! Inga utsvävningar alls. Jag ska köpa hem mys och så ska barnen få våfflor till middag. Vad behöver man till det? Bäst att kolla...Undrar vad jag ska äta...macka med nåt kanske. Kalkon och ägg. Jag gör en omelett. Det är gott! Love it! Som Paris skulle säga. Om kylan ger med sig kanske jag drar en repa ikväll. Vore najs. Har inte gjort nåt sen i måndags och idag är det torsdag.

Klappar

BarnenPosted by Anne Nyberg Tue, November 29, 2011 16:26:41
Vad ska det bli för julklappar...? Funderar på träningskläder. De har ju typ allt och lite till vad det gäller teknikgrejer. Jag vill inte köpa nåt sånt. Jag ska nog satsa på "riktiga" leksaker i år. Kanske en pool till i sommar...eller nåt annat roligt.

Next »