Annes blogg

Annes blogg

Stress

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Wed, January 15, 2014 15:01:50
Vet inte varför men jag känner mig stressad ofta fast jag inte har någon anledning. Idag till exempel sitter jag och känner mig stressad. Jag ska hem, byta om och åka till stallet. Mocka och fixa mat. Hem och äta, skjutsa Agnes till gympan, hem och klippa kändishund, hämta agnes...hmmm. Kanske inte så konstigt att jag känner mig lite stressad ändå...

Suprima

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Thu, January 09, 2014 10:39:33
å har jag tagit steget igen då och blivit hästägare...
Ett fint litet hannoveranersto på 8 år som inte gjort så mycket. Haft ett föl och ridits lite sporadiskt. Jag har inte ens provridit henne men jag känner att vi kommer att passa bra ihop. Hon krubbiter men det syntes inget alls på tänderna. Hon har ett överben på ena bakbenet och är lite skev i bäckenet. Jag får henne och alla utrustning för 25000 så jag slog till.
Funkar det inte så kan hon alltid bli avelshäst eftersom hon har jättebra stam.
Det ska bli så kul och det är så spännande. Det känns som om jag inte alls vet vad jag gör. Folk frågar men hur ska du göra då? Jag vet inte, svara jag. Men det löser sig, det vet jag. Jag kommer att känna när det är rätt att sitta upp, när hon är redo för olika saker. Jag tänker ta det lugnt steg för steg och se vad som behövs för att hon ska bli lugn och trygg. Hon är väldigt misstänksam och stoig. Det tror jag bara beror på hur hon hanterats. Rosa var aldrig stoig. Hon försökte sparka mig en gång. Det slutade med att jag sparkade henne i magen. En välriktad spark precis i rätt tillfälle och försökte aldrig igen. Jag tror jag kan det där. Sen tror jag inte att Suprima behöver samma behandling som någon annan. Det kommer jag att känna när jag håller på med henne. Vad som behövs vid vilket tillfälle.
När veterinären skulle kolla hennes öron blev hon panikslagen, när jag kollade stod hon helt still. Det handlar ju om hur man uppför sig kring hästen. Alla hästar är olika och kräver olika behandling för att känna sig trygga. Det känns som om jag bara gör rätt utan att tänka på det eftersom jag sällan har problem med hästar.
Hoppas bara att jag hittar en bra hovslagare som förstår hur hon måste hanteras.
På söndag morgon åker jag och Conny och hämtar henne i Sorunda.


Häst

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Mon, December 09, 2013 15:48:38
Idag ska jag titta på en häst. Bara titta inte köpa...:-P
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=767392

Vaffan

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Mon, November 25, 2013 13:44:19
Fick ett mail igår från våra käcka klassföräldrar(7B). I det stod det att för att tjäna ihop pengar till klasskassan så MÅSTE alla baka minst 6 olika bakverk, förpacka snyggt och lämna in nästa fredag eftermiddag för att de ska sälja dem utanför ICA på lördag.
WHAT???

För det första,
Jag kan inte baka

För det andra,
Jag vill inte baka

För det tredje,
Jag har inte tid att baka 6 olika bakverk

För det fjärde,
Jag vill inte sponsra försäljning av sån skit

För det femte,
Jag har inga ingredienser hemma eftersom jag inte tror på sån skit

För det sjätte,
Jag har inga bakformar eller nåt sånt

Hur fan tänker de? Att alla lever nåt jävla lyxliv och springer omkring med mysbyxor och bakar hela dagarna?
Jag jobbar, rider, städar, handlar, lagar mat, gör läxor, duschar, klipper tånaglarna, matar djuren, byter däck på bilen, tvättar och försöker därimellan hinna träna lite.

Är det ens lagligt att baka bröd och stå och sälja utanför ICA?
Hoppas jag kan köpa mig fri utan protester annars blir det andra bulllar...

Ny vändning igen

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Fri, November 22, 2013 07:57:58
Jaha, då var det dags för ännu en separation. Konstigt nog känner jag mig inte så knäckt. Man blir väl luttrad med åren.
Jag har börjat spana på häst men tvekar. Det är ett så enormt ansvar och åtagande och jag vet inte om jag verkligen vill det. Mycket tid och mycket pengar går åt. Jag måste ha en annan bil och jag måste ha ett annat släp.
Nu går ju barnen själva till skolan vilket gör att jag kan vara på jobbet 6 och då kan jag sluta halv 3, åka till stallet, rida och sen vara hemma till 18. Hundklippningarna har jag dragit ner till varannan söndag. Har tackat nej till stora hundar och trimhundar. Så skönt.
Hela den här veckan har jag kommit hem till ett tomt hus, förutom Gabbe då men han är ju självgående. Barnen har varit hos kompisar och de har jag hämtat mellan 19 och 20 så jag hade haft gott om tid att rida.
Jag ska testa att köra lite hårdare med Destiny eftersom han mest vilar när jag inte rider. Det blir lite småfarligt nu när han börjar komma igång om han ska vila i 3 dagar mellan jag rider. Dessutom kommer vi ju inte framåt om han inte får gå ordentligt. Så jag ska försöka rida som om han var min egen och så får vi se om jag orkar. Skillnaden är ju att det är en jävla bit att åka ut till Ölsta. Skulle jag ha egen så skulle den stå hos Titti och då tar det ju inte ens halva tiden att åka dit. Det är dessutom åt rätt håll så jag kan åka hem och byta om först om jag skulle vilja.
Har sett ett fint litet fullblod på 5 år som jag är lite sugen på. Men jag ska nog avvakta. Eller kanske åka och provrida...:-)

Hästar hästar

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Wed, November 13, 2013 09:13:45
Igår red jag lektion igen för Linnea. Hon är typ 25 år och duktig. Hon tillhör redan den gamla skolan. Håller inte på och daltar och har sig utan pang på bara och nu jävlar gör du som jag säger. Fattar jag inte så hittar hon nya vägar att uttrycka sig på tills jag fattar. Det är så himla kul och jag känner att jag har utvecklats enormt och hittat tillbaka till riktig bra dressyrridning. Eller jag vet inte om jag någonsin varit där men det känns bekant i kroppen när jag hittar rätt.
Jag har ju alltid ridit såna där små kanonkulor och sitter därför väldigt stilla och försiktigt. Det går ju inte på en sån som Destiny. Där måste man sitta ordentligt och rida utav helvete för att det ska hända nåt. Satan vad det händer grejer då!
Dessutom har jag ju mest hoppat de här kanonkulorna som bara går av sig självt och inte ridit så mycket dressyr. Jag tränade ju regelbundet med Rosa men fick aldrig till det. Nu känns det som om jag förstår varför.
Sjukt bra ridet, var det sista jag hörde henne säga igår innan hon åkte. Det peppar ju nåt enormt, även om jag inte riktigt tror på att det var bra.
Jag uttryckte, i början på lektionen, mitt missnöje över att jag inte tycker att jag kan få honom att gå fram ordentligt. Så fort jag slutar rida så stannar han. Han verkligen stannar. Halt. Jag blir galen när jag måste sitta och rida framåt hela tiden. Sätter jag ett tempo så ska han ju gå kvar där utan att jag måste tjata.
Efter en kvart(typ) så hade jag framåtbjudningen och jag kunde till och med göra ok ökningar i traven utan större möda.
Ska bli så kul att hoppa honom också. Enligt Maja så går han av sig själv då. Vi får väl se.
Sitter i alla fall och ler fortfarande med känslan kvar i kroppen från ridningen.

Utegångsförbud

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Tue, November 12, 2013 11:06:03
Läste just i DN att man inför utegångsförbud på Filipinerna efter stormen för att få bort plundringar. De kommer att skjuta plundrare då undrar jag; hur ska det gå för dem utan hus, vilket är ganska många?

Tack och hej, leverpastej

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Fri, November 01, 2013 08:18:08
Jag tycker lite synd om trångsynta människor som känner sig påhoppade av andras åsikter. Speciellt när de är vuxna och borde kunna föra diskussioner som vuxna människor istället för att gå igång som en galoppör en halv sekund efter att startboxen öppnats.
I min mening finns det ingen åsikt jag kan framföra till någon som ger dem rätt att skrika åt mig.
Finns det någon gång en anledning att skrika åt en annan människa i ren ilska?
Exempel på saker jag sagt som fått folk att börja skrika:
* Socker och kolhydrater är samma sak.
*Hade vi inte kommit överrens om att Agnes inte skulle gå över det där övergångsstället?
*Jag tror att lchf minimerar risken för stroke, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, ms och cancer.

Nån som känner att de behöver skrika nu? Gå ut i skogen och gör det då men skrik inte på mig. Jag har bestämt mig för att inte prata med någon som skriker åt mig. Nästa gång det händer tänker jag bara lägga på luren eller gå därifrån.
Skönt det ska bli!

:-)

Next »