Annes blogg

Annes blogg

Feta hundar

HundarPosted by Anne Nyberg Wed, March 16, 2011 09:22:48

Jag ser fler och fler feta hundar. Det är precis som med människor, mindre mat, mer motion! Svårare än så är det inte.

Oftast är det faktiskt mindre mat som gäller. De flesta hundar verkar få ordentligt med motion men får en massa mat och godis hela tiden. Man ger till och med sina hundar människomat. Det kan i sin tur förutom fetma även ge allergier och eksem.

Köp bra hundmat och ge BARA det och inte mer än vad de behöver!!! Hundar är opportunister, dvs, de äter när det finns mat för de vet inte när de får mat nästa gång. Det kommer från vargarna som jagar och äter kanske en gång i veckan och då vräker de i sig. Det är lätt att förväxla med att hunden är hungrig.

Det är inte taskigt att låta en hund gå "hungrig" en hel dag utan mat, det hör till deras natur.

Att hunden är kastrerad och däremed blir fet är inte sant. Den gör av med mindre energi på att jaga tikar och den har ro att äta. För en normal okastrerad hanhund är prio ett, tikar. För en kastrerad hanhund har deras första val tagits bort då brukar nästa val falla på mat. Inte konstigt alls. De äter mer än innan de kastrerades och de gör av med mindre energi eftersom de blir lugnare och inte har tikjagardriften kvar.

Man måste inte ge godis så fort hunden gjort nåt bra. Då ser hunden dig inte som en ledare utan bara som en mat/godismaskin och skapar inget som helst förtroende, respekt eller kärlek.

Gå inte på det här med bantingskurer och dietmat. Totalt onödigt, precis som med människor. Det finns bara ett sätt som jag sagt tidigare: Mindre mat, mer motion!