Annes blogg

Annes blogg

To fat or not to fat

LCHFPosted by Anne Nyberg Wed, August 22, 2012 15:57:55

För er som tror att lchf är att vräka i sig fett; det är det inte. Det handlar om att ta bort kolhydrater och använda riktigt fett istället för lightprodukter eller margarin.

För er som hävdar att lchf inte funkar för er; då har ni gjort fel. Det funkar för alla. Att säga att lchf inte funkar för just mig(för jag är så speciell) är som att säga att det inte funkar för en gnu att äta gräs.

Det kan dock vara svårt att hitta rätt, det kan jag förstå men att säga att lchf inte funkar är fel för det gör det. Då har man helt enkelt gjort fel. Det handlar som sagt inte om att vräka i sig fett och stångkorv som många tror. Det handlar om att äta bra mat, naturligt fett och väldigt lite kolhydrater. Äta när man är hungrig och inte nödvändigtvis vid vissa tider.

Jag vet att det är svårt att ta till sig för man vill gärna vara speciell och tro att man är annorlunda på nåt sätt när det inte funkar men så är det inte. Sävida man inte har någon sjukdom eller äter mediciner så funkar vi på samma sätt och skillnaden är minimal.

Vissa påstår att de blir feta om de äter mejeriprodukter. Det tror jag inte på. Då äter man för mycket i sånt fall.

Tänk dig en människa(frisk, utan mediciner) med exakt samma storlek och ålder och exakt samma rörelsmönster och exakt samma kostintag och samma kön och säg mig sen att den ena väger 50 kg och den andra 100 kg.

Varför är detta så svårt att förstå då? Varje gång jag nämner detta i nåt forum blir jag minst sagt påhoppad. Skulle nästan kalla det för nätmobbing. Men det är väl så att när man träffar rätt så gör det ont och då vill man slåss. Jag står på mig på den här punkten i alla fall.

Det räcker med så lite extra eller mindre mat/motion för att det ska göra skillnad på vikten.

Försök istället att ändra på mängden i kosten eller motionen om lchf inte funkar för dig, men lägg för guds skull inte på en massa kolhydrater, det löser inte problemet.