Annes blogg

Annes blogg

SLVs nya upptäckt

KostPosted by Anne Nyberg Thu, September 13, 2012 09:20:41

Hörde i morse att SLV tycker att vi äter för mycket mättat fett, för mycket socker och att vi borde äta mer frukt, fullkorn och omättat fett.
Kul, de liksom motsäger sig själva...Vi äter för mycket socker men borde äta mer frukt och fullkorn...Frukt och fullkorn är ju typ 80% socker...

De framstår mer och mer som ett skämt i mina ögon!
Tänk den dagen man får höra slv rekommendera mer mättat fett och ovanjordgrönsaker, mindre socker, bröd och frukt. Undrar om den dagen kommer över huvud taget? Då måste ju slv backa och be om ursäkt till hela sverige för att de lett folk i fördärvet med sina kostråd. Folk har ju dött för att de har trott på slvs kostråd.

Tallriksmodellen enligt SLV:

  • *Den första är potatis, pasta, ris, bulgur och bröd, välj i första hand fullkornsvarianterna. En stor del av tallriken fylls med livsmedel från denna grupp. För den som behöver mycket energi kan denna del göras ännu större. Komplettera eventuellt med en bit fullkornsbröd.
  • *Den andra delen består av grönsaker, rotfrukter och frukt. Denna del är lika stor som den förra. Den som är överviktig kan låta denna del bli upp till hälften av tallriken.
  • *Den minsta delen är avsedd för kött fisk, ägg eller baljväxter, exempelvis bönor.

Det här innebär att man ska äta en jävla massa bröd(50% kh), mjöl(75% kh), rotfrukter(20% kh), frukt(10-20% kh). Är man tjock ska man dessutom äta mer att detta står det!

Det står inget om mejeripordukter...Hur fan blir man mätt på frukt, bröd, pasta? Måste man svälta för att bli smal?

NEJ, det behöver man inte!

Istället, ta bort bröd, pasta, ris, bulgur, potatis, frukt, rotfrukter och ersätt med ovanjordgrönsaker och feta mejeriprodukter. Den sista delen lämnas orörd annat än möjligtvis lite mer ägg. Då har du lchf. Då blir du smal, mätt, lycklig och frisk!!!