Annes blogg

Annes blogg

Nervös

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Fri, August 23, 2013 10:44:46
Jag fattar inte varför jag blir så nervös för vissa saker. Till exempel idag, om 20 minuter ska jag vara med på en core-träning på skattverket för första gången. Då har jag fjärilar i magen. Varför? Vet inte...
Samma när jag ska rida. Supernervös innan sen när jag väl sitter på hästen känner jag mig hur hemma som helst. Speciellt när jag ska hoppa, då tror jag att jag ska ramla av och dö. Sen när jag väl hoppar känner jag att jag har 100% kontroll på mig och hästen. Det är bara kul och jag vill bara hoppa högre och högre.
Jag blir supernervös när jag tänker på att flyga. Jag vill verkligen åka till olika ställen och jag har råd och semester att ta ut men jag vågar inte. Det stör mig nåt otroligt. Jag kan ju inte leva mitt liv för att jag är rädd för saker som inte är farliga.
Hajjar inte.
Funderar på att gå en kurs som sas har, där man får lära sig att det inte är farligt att flyga. Den funkar säger folk. Jag vet inte, jag vet ju att det inte är farligt att flyga men jag känner panik när jag sitter i flygplanskroppen 10 000 meter ovanför jorden. Speciellt om det blir turbulens. Jag vill hellre dö än att sitta där även fast det inte är farligt. Jag är aldrig orolig när andra flyger eftersom jag vet att det inte är farligt.
Det är inte logiskt det är som när man föder barn, kroppen bara tar över och jag kan inte styra mig själv. Åker bara med i ångesten på nåt sätt.
Mindfullness kanske vore nåt.