Annes blogg

Annes blogg

Lagad dörr

HusPosted by Anne Nyberg Mon, August 26, 2013 08:53:59
Sen jag flyttade in i mitt hus har jag ju renoverat allt.
Det är ju såklart lite småfix kvar här och där men jag känner ingen panik över det. Igår hade jag inget att göra en stund och irriterade mig på dörren i källaren. Överstycket har börjat hänga lite, eller det var nog länge sen det började hänga, för det har inte gått att stänga dörren så länge jag har ägt huset.
Det finns heller inget lås i dörren. Det har varit en väldans massa inbrott på Ekerö den sista tiden, både i bilar och hus så det har gnagt mig lite att det inte går att låsa där nere. Letade upp en låskolv från en av de gamla "husen" som rivits sen jag flyttade in. De hade samma lås i alla dörrar, jättesmidigt, så jag sparade de kolvarna vi fick över när vi rev de andra husen.
Meckade ihop låset och hyvlade av översidan av dörren med tigersågen. Jag hade sågspån överallt!
Sen gick det inte att låsa eftersom dörren hängt sig lite så passade inte låsgrejerna som sticker ut, in i motsatt sidas hål...Skruva loss, hacka, skruva dit.

Nu går det att öppna och stänga utan att det tar i någonstans och det går att låsa! Känner mig nöjd!

Tyvärr stoppar det här säkert inte tjuvarna men jag kanske får tillbaka på försäkringen när jag har låst dörr i alla fall. Inte för att det finns mycket av värde där nere.