Annes blogg

Annes blogg

Socker

LCHFPosted by Anne Nyberg Mon, September 02, 2013 08:34:15
Visste du att om man tar bort allt i en livsmedelsaffär som innehåller socker så kommer bara ca 10% av varorna att finnas kvar?
Det är därför det är så svårt med lchf i början, man måste läsa på allt man köper. Det är dessutom inte speciellt stora bokstäver heller många måste ha förstoringsglas med sig för att se.
Dessutom kan det stå på burken, som med Santa Marias tacosås, No added sugar, lik förbannat innehåller den glukossirap, eller majssirap eller vad det är. Så kolhydratsinnehållet är egentligen högre än vad som står deklarerat på burken.
Jag har märkt att det bästa är att laga allt från grunden och bara köpa rena råvaror, inga burkar eller flaskor över huvud taget. Först då kan man vara något så när säker på att det inte innehåller nåt skit.
Fast se upp med pålägg, korvar och även kött. Om det är mörat till exempel, då innehåller det en massa onödigt skit. Köp aldrig färdigmarinerat kött, då är det garanterat både salt och glutamat och annat skit på.
Till och med grädde måste man se upp med. Det tog ett år innan jag upptäckte att Lidls 40%-iga grädde innehåller förtjockningsmedel! Fy fan, vad lurad jag kände mig. Trodde all 40%-ig grädde var ok, men icke. Den 36%-iga hade jag upptäckt, innehåller ju förtjockningsmedel så den skippade jag långt tidigare men även det tog ett tag för mig att upptäcka.