Annes blogg

Annes blogg

Suprima

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Thu, January 09, 2014 10:39:33
å har jag tagit steget igen då och blivit hästägare...
Ett fint litet hannoveranersto på 8 år som inte gjort så mycket. Haft ett föl och ridits lite sporadiskt. Jag har inte ens provridit henne men jag känner att vi kommer att passa bra ihop. Hon krubbiter men det syntes inget alls på tänderna. Hon har ett överben på ena bakbenet och är lite skev i bäckenet. Jag får henne och alla utrustning för 25000 så jag slog till.
Funkar det inte så kan hon alltid bli avelshäst eftersom hon har jättebra stam.
Det ska bli så kul och det är så spännande. Det känns som om jag inte alls vet vad jag gör. Folk frågar men hur ska du göra då? Jag vet inte, svara jag. Men det löser sig, det vet jag. Jag kommer att känna när det är rätt att sitta upp, när hon är redo för olika saker. Jag tänker ta det lugnt steg för steg och se vad som behövs för att hon ska bli lugn och trygg. Hon är väldigt misstänksam och stoig. Det tror jag bara beror på hur hon hanterats. Rosa var aldrig stoig. Hon försökte sparka mig en gång. Det slutade med att jag sparkade henne i magen. En välriktad spark precis i rätt tillfälle och försökte aldrig igen. Jag tror jag kan det där. Sen tror jag inte att Suprima behöver samma behandling som någon annan. Det kommer jag att känna när jag håller på med henne. Vad som behövs vid vilket tillfälle.
När veterinären skulle kolla hennes öron blev hon panikslagen, när jag kollade stod hon helt still. Det handlar ju om hur man uppför sig kring hästen. Alla hästar är olika och kräver olika behandling för att känna sig trygga. Det känns som om jag bara gör rätt utan att tänka på det eftersom jag sällan har problem med hästar.
Hoppas bara att jag hittar en bra hovslagare som förstår hur hon måste hanteras.
På söndag morgon åker jag och Conny och hämtar henne i Sorunda.