Annes blogg

Annes blogg

Amstaff till salu

HundarPosted by Anne Nyberg Tue, November 13, 2012 09:24:40

Jag satt och tittade lite på blockets hundar och blir lite förbannad när jag ser den ena Amstaffen efter den andra till salu. Väldigt billigt och alla har samma anledning. "Ändrade familjeförhållanden". Man skaffar inte hund om man inte kan ta hand om den om man får ändrade familjeförhållanden. Det är som att skaffa barn och sen sälja dem för man fick ett bra jobb någonstans med lång restid. Eller för att man skiljer sig eller vad det nu innebär, "ändrade familjeförhållanden". De flesta hundarna är inte ens ett år än, då har man fan inte tänkt efter ordentligt innan man köper valpen. Att det dessutom oftast rör Amstaff gör inte saken bättre. De här hundarna kan inte alla hantera. Visserligen gäller det alla hundar men kan man inte hantera hund så blir en Amstaff livsfarlig för sin omgivning, det blir inte en York eller chihuahua.

Snälla sluta avla fram fler, marknaden är mättad!
Ni som har hundar och vill bli av med dem, lös er jävla familjesituation och ta hand om hunden ni har istället för att sälja den!
Ni som föder upp, se till att de som köper verkligen förstår vad det innebär att skaffa hund!
Allergi eller allvarlig sjukdom är det enda legitima anledningen till att sälja en hund i min mening.

Min unges polare köpte en Amstafftik för ett år sen. Han var då 20 år, hade inget jobb och ingen bostad, han röker dessutom hasch, vilket iofs en uppfödare kanske inte kan se.
För ca 4 månader sen bet den min hund. Hon attakerade i fullt raseri och min hund blev söndertuggad. Han låg på rygg och skrek och hon bara fortsatte. SÅ funkar en Amstaff som hamnar i fel händer.
Min hund är fullständigt normal och går i ihop med alla andra hundar. Jag släpper honom överallt och han får träffa mina kundhundar som har problem. Han är lite av en "Daddy" så beteendet kan absolut inte skyllas på min hund, han agerade helt rätt.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.