Annes blogg

Annes blogg

Kokosmjölk

KostPosted by Anne Nyberg Wed, December 19, 2012 12:55:57

Blev riktigt sugen på thaimat igår och tänkte att jag slänger ihop en vegetarisk röd curry. Inhandlade på Ica Tappström. Det mesta gick bra men att hitta en kokosmjölk utan tillsatser var inte lätt. Var tvungen att ta av mig glasögonen för att kunna läsa den finstilta innehållsförteckningen på alla burkar. Till slut hittade jag en tetra som innehöll kokosmjölk och vatten. De andra innehöll allt möjligt skit. Guaranbluttanblä, Ebluttanblä, kokosextrakt...? Vad är kokosextrakt?? Är det kokos?

Så här ser den ut som jag köpte till slut i alla fall:

Maten blev god men sen mådde jag pyton hela kvällen. Det jag hade i förutom det gamla vanliga grönsakerna var röd currypasta, chilifrukt, kokosmjölk, bambuskott och fiskolja. Jag vet inte vad det var som fick mig att må så illa men det sitter i än idag klockan ett.

Det blir nog bara råvaror som jag vet vad de innehåller från och med nu.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jennifer Fri, December 21, 2012 09:02:30

Hej,

Jag brukar köpa Santa Marias ekologiska kokosmjölk. När jag inte hade kokosmjölk hemma tog jag vispgrädde, men gjorde på samma sätt med den rödacurrypastan och det blev riktigt gott, så det kan du alltid testa.