Annes blogg

Annes blogg

Fy fan för diabetes, vilken onödig jävla sjukdom

LCHFPosted by Anne Nyberg Mon, November 11, 2013 13:29:40
http://www.diabetes.se/sv/Diabetes/
http://www.diabetesfonden.se/Om-diabetes/Att-fa-diabetes/

Har en bekants bekants dotter som är 19 år och just fått diagnosen diabetes typ 1. Hon har snabbt blivit väldigt sjuk och nu har njurarna börjat säga ifrån. 19 ÅR!!
Jag googlade lite utanför kostdoktorns sida och blir bestört över hur dålig information det är på alla diabetessidor!!!
Det är ju för fan förkastligt att de inte informerar om hur kosten påverkar diabetes!!!
På en sida står det lite om extrem lågkolhydratskost men de vågar inte rekommendera den för att det inte finns några bra studier på hur det påverkar under lång tid.
Det står dessutom att diabetes oavsett typ är kronisk.
WTF, VAKNA FÖR FAAN!!!
Man blir frisk med extrem lågkolhydraskost om du har typ 2 och betydligt mycket bättre om du har typ 1.
Förbannad jag blir!

Det roliga i det hela är att jag är tvungen att sitta som mellanhand och svara på frågor och jag VET att om de bara fattar så kan ungen bli näst intill frisk om hon äter lchf. Men det vågar det inte, det kan ju vara farligt med lchf! Om man är så sjuk vad skadar det att testa? Sen har vi läkarna som är skeptiska och inte vill att de kör lchf, de vill hellre att de äter mediciner de inte behöver tills de är så sjuka att fingrar och fötter ramlar av och de är blinda och till slut dör i förtid.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anne Nyberg Thu, November 14, 2013 07:40:42

Det är så jävla sjukt det här och allt man hör runt omkring är ja, "men bara man äter med måtta" och "lagom av allt" och "sunt förnuft". Det ÄR inte sunt förnuft, lagom eller med måtta när man äter över 5% kolhydrater. En tallrik pasta med ketchup och färdiga köttbullar är jämförbart med en tallrik kolasnören med chokladsås på. Det skiljer inte mycket vare sig i näringsinnehåll eller kolhydratsinnehåll. Ändå tror man att det är nyttigare med pastan. Det är nog fan nyttigare med godiset, då slipper man ju åtminstone glutenet.

Posted by Jenn Mon, November 11, 2013 16:22:54

Man säljer inte så mycket insulin om inte blodsockret måste regleras.