Annes blogg

Annes blogg

Hästar hästar

Tycker jagPosted by Anne Nyberg Wed, November 13, 2013 09:13:45
Igår red jag lektion igen för Linnea. Hon är typ 25 år och duktig. Hon tillhör redan den gamla skolan. Håller inte på och daltar och har sig utan pang på bara och nu jävlar gör du som jag säger. Fattar jag inte så hittar hon nya vägar att uttrycka sig på tills jag fattar. Det är så himla kul och jag känner att jag har utvecklats enormt och hittat tillbaka till riktig bra dressyrridning. Eller jag vet inte om jag någonsin varit där men det känns bekant i kroppen när jag hittar rätt.
Jag har ju alltid ridit såna där små kanonkulor och sitter därför väldigt stilla och försiktigt. Det går ju inte på en sån som Destiny. Där måste man sitta ordentligt och rida utav helvete för att det ska hända nåt. Satan vad det händer grejer då!
Dessutom har jag ju mest hoppat de här kanonkulorna som bara går av sig självt och inte ridit så mycket dressyr. Jag tränade ju regelbundet med Rosa men fick aldrig till det. Nu känns det som om jag förstår varför.
Sjukt bra ridet, var det sista jag hörde henne säga igår innan hon åkte. Det peppar ju nåt enormt, även om jag inte riktigt tror på att det var bra.
Jag uttryckte, i början på lektionen, mitt missnöje över att jag inte tycker att jag kan få honom att gå fram ordentligt. Så fort jag slutar rida så stannar han. Han verkligen stannar. Halt. Jag blir galen när jag måste sitta och rida framåt hela tiden. Sätter jag ett tempo så ska han ju gå kvar där utan att jag måste tjata.
Efter en kvart(typ) så hade jag framåtbjudningen och jag kunde till och med göra ok ökningar i traven utan större möda.
Ska bli så kul att hoppa honom också. Enligt Maja så går han av sig själv då. Vi får väl se.
Sitter i alla fall och ler fortfarande med känslan kvar i kroppen från ridningen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.