Annes blogg

Annes blogg

X-svärfarsan

LCHFPosted by Anne Nyberg Wed, January 22, 2014 13:40:21
http://www.naringsterapeuten.se/Kost.asp

Det här var det bästa jag läst på länge.

Träffade min x-svärfar igår på Lidl. Jag ställde honom mot väggen och gick på som fan. Han har ju diabetes typ 2. I mina ögon helt i onödan. Han är rätt fet också även om han själv tycker att han är supersnygg.
Jag frågar honom, varför börjar du inte med lchf? Ta bort allt bröd och pasta!
Näää, inte pasta, mmm, det som är så gott.
Jamen, du har ju diabetes typ 2, du kommer ju få fler och fler problem, problem med ögonen, cirkulationen osv.
Jo, jag äter ju statiner, säger gubben.
Men va faan! Är du helt jävla rubbad har jag lust att skrika. Istället sa jag, vad är det som tar emot? Om jag säger till dig att du med 100% säkerhet kan slänga alla dina mediciner om du tar bort bröd och pasta, varför vill du inte? Allvarligt, jag är nyfiken, vad är det som tar emot?
Näää, det är inget som tar emot, svara han.
Joo, det är det ju!
Varför är du hellre sjuk och äter massa mediciner som gör dig ännu sjukare när det är så enkelt???
Jo, men du vet att jag går ju 7 km varje lunch och jag mår så jävla bra och mina värden är så jävla bra.
Ja, det klart, det är ju skitbra att du går men vad händer när du blir sjuk eller skadad eller bara gammal och inte längre kan gå 7 km på lunchen?

Lchf, sa du? Vad är det?
Jo, förklarade lite kort, och sen sa jag att jag måste gå nu! (Annars hade jag sänkt gubben)

Jag FATTAR INTE!!!!
Kan nån förklara???


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jennifer Thu, January 23, 2014 10:20:50

Nä man fattar inte hur hemskt föränn man är där. Den som röker tror ju aldrig att de ska dö i KOL. Det händer inte mig, bara alla andra. Det är så otäckt att han inte vill eller orka tänka på det.

Och ja, eftersom läkaren inte har sagt att han kan bli helt frisk av att ändra sin kost, så varför ska han göra det. Du kan ju orimligt veta bättre än doktorn. Och har doktorn inte sagt så så finns det ju inte.

Posted by Anne Nyberg Wed, January 22, 2014 13:54:36

Jag tror jag vet problemet! Han tror inte på det. Han tror inte att han blir frisk om han gör som jag säger. Det är för osannolikt.

Posted by Anne Nyberg Wed, January 22, 2014 13:49:32

Ja, men jag fattar inte det heller? Diabetes är en allvarlig sjukdom som man dör en hemsk död av. Fattar man inte det, kanske?

Posted by Jennifer Wed, January 22, 2014 13:45:53

Det är bekvämt. Vi är inte förändringsbenägna annat än vid en jobbintervju, då vill alla vara med och förändra :-).Det är ju lättare att fortsätt som man alltid gjort och lösa problemet med ett piller, så enkelt! Så bekvämt! Då kan man fortsätta att lulla runt och tycka synd om sig själv, gnälla på vården, läkaren och den värdelösa medicinen istället för att sjäv behöva inse att man är sitt "eget" problem.