Annes blogg

Annes blogg

Hundar som biter

HundarPosted by Anne Nyberg Thu, August 04, 2011 12:53:46

Jaha, då var den diskussionen igång igen då. Ingen hund ska bita någon människa vid nåt tillfälle. Det är ALDRIG ok att en hund biter en människa. Att den biter en annan hund är svårare. Det kan bero på många saker. Oftast är det nog stora hundar som biter ihjäl små hundar men oftast är felet den lilla hundens matte eller husse. Det är aldrig hundens fel att den biter.

Om en hund bits MÅSTE någonting hända! Antingen får matte/husse gå en kurs och lära sig hur hundar fungerar och vad som får dem att må bra, eller så får man omplacera till någon som kan hundar, eller så får man ta bort hunden. Det kan inte finnas nåt annat alternativ. Ingen människa ska behöva vara rädd att dö i en hundattack!!!!

Jag ser ofta folk som inte fattar hur hundar funkar. Tyvärr gäller det flertalet av de hundägare som finns idag och de blir bara fler och fler. Jättemånga hundar mår dåligt av att dess ägare inte vet hur man behandlar hundar. Det daltas och divideras och rationalliseras tills hunden är helt förvirrad och rädd för allt! Då kommer problemen som ett brev på posten. Sakta men säkert blir det värre och värre. Det börjar kanske med att den skäller på andra hundar, sen börjar den morra på barnen, sen kanske den "nafsar"(biter) barnen, den börjar morra när man kommer nära den på hundens favoritställe osv. Snart har man en fullkomligt livsfarlig hund som mår psykiskt jättedåligt!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.